Tuesday, 4 January 2011

Bebal~ Ayah maafkan saya!!!


Dua tahun lepas,saat aku kehilangan ayah yg aku sayang,aku pikir aku maseh kuat utk teruskan kehidupan aku seperti biasa.aku pikir kematian itu satu keredhaan yg aku perlu terima.aku tetap pergi dan pulang kerja seperti biasa.tiada apa yg berubah,cuma suara riuh ayah itu yg hilang.xkan ada lagi tp aku tetap kuat utk terima yg ayah suda tiada. takan ade lagi bebelan dari ayahku, tiada lagi gelak tawa di ruang tamu! tiada lagi sembang kosong di meja makan, tiada lagi adegan pekikan gollll apabila melihat bola sepak... aku rindu suaranya... Yaallah...berikanlah daku kekuatan menempuhi liku2 kehidupan di dunia ni tanpa seorang ayah..
hurm```~~~ termenung sejenak~~~
terpandang gambar arwah ayah di bilik belajar, teringat aku bila sebulan menjaganya di wad ICU...
melihatnya terkaku terlantar tanpa bicara membuat aku terasa sayu...
aku tak boleh melihatnya lame2... terseksa!!! terdetik di dalam hati (aku rela menggantikan tempatnya terbujur di katil hospital)
setiap kali membaca Yassin...maka,mengalirlah titisan2 hujan di kelopak mata lantas membanjiri pipi ku~

**setakat nie aku masih belum mampu menjadi seorang anak yang solehah!!!
Ayah maafkan saya !~!~!



*bebal.

itu yg aku rasa.

~> Kisah aku rindukan arwah ayah, aku sampahkan d cni gar korang mengerti setiap yang hidup pasti akan mati

15 comments:

Encik MamaT said...

cik gayah... mengalir air mata jantanku... aku tak pernah menghadapi.. aku juga akan menghadapi perasaan sebegitu... tetapi... ingatlah... do'a anak soleh/solehah dapat membantu ibu bapa kita... semoga menjadi wanita solehah.. kamu pasti boleh... :)

PuanBee said...

sabar yer gayah, bee kehilangan ayah masa kicik2 lagi...tak rasa sedih sangat!

BRO_MONDAY said...

gayah : ai tacing baca entry yu ni, ai tahan jugak air mata ai ni...x sanggup ai nak titiskan di kala berada di opis ni..kang x pasal² member² pelik...adehhh~
siyesli, ai pun rasa apa yam yu rasa, ai jugak pernah rasa kehilangan...
arwah abah ai ke rahmatullah pada 15/3/2001 time tu ai dok di form 4 umo 16...kini ai dah kehilangan beliau selama hampir 10 tahun...('',) Allah SWT menyayangi beliau...
sama lah ngan arwah ayah yu...ok.

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1. New Entry "♣ FuTsaL CPK ♣"

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sabar ye adik..Allah lebih menyayanginya.Moga dia tenang di sana.

AngahSayang2314 said...

gayah sabar yerrrr

biskut said...

aku sangat2 memahami...terlalu faham akan erti kehilangan.benar,setiap yang hidup pasti akan mati,tidak akan tidak.kita yang masih hidup ini lah yg akan meneruskan kehidupan kita.

semoga semakin tabah gayah.

kakchik@ella said...

Gayah, akak paham. Redha dan rela ye dik. Tiap kali teringatkan dia, sedekahkan Al-Fatihah tau.

Botak said...

setiap yg hidup pasti akan mati..
pergi tak kembali..
yg hidup harus tabah dan teruskan hidup..

n@jwamz said...

feel sorry for u dear gayah..
yer, ayah kamoo dah tiada di dunia ni, tapi yg penting dia sntiasa hidup di dlm hatimu.. Semoga allahyarham ditempatkan di kalangan hamba-hamba yg soleh...Amin:)Sabar yer gayah..

CiK QiQi said...

namo la sdey2 gayah..gayah sdey qiqi lg sdey tau..qiiq tau gayah ni kuat...namo sdey2 ye..kembalikn gayah yg periang=)

BRO_MONDAY said...

salam gayah, don bi sad animor ye...yu dah kene tag ('',)

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1. New Entry "^ haLLo..BuLeH saya BanTu??? ^"
2. New Entry "Mama Cyda 1st GiveAway"

~~su manje~~~ said...

sedey.........
.............................
.................................
..................................
.........................................
...........................

PG said...
This comment has been removed by the author.
PG said...

same...cume gua bru..lu dh 2 tahun kan..rindu kan? sangat-sangat...

Solihin Zubir said...

Ya Allah....
sdihnya.. di tambah dgn muzik yg sayu..
sy pon terasa sbb sy byk buat dosa ngan mak ayah sy..
mengalir air mata ni..
tp sy bersyukur coz mak ayah sy masih hidup..
harap2 sy sempat tebus sgala dosa sy..


takziah utk gayah..
AL-FATIHAH..

Post a Comment

Ini adalah blog peribadi,blog ini ibarat diari aku...
Sape2 ya nk komen silakan... Aku tak kesah~
Salam,jaga diri,hiasi peribadi... >_<


Buang sampah kat sini!!!